Lucrari

Aplicare spuma poliuretanica pe timp de iarnă

Aplicare spumã poliuretanicã pe timp de iarnă? Nici o problema!

Deși se poate face aplicare spuma poliuretanica pe timp de iarnă și la temperaturi scăzute, procesul este mult mai dificil cu costuri suplimentare ptr noi. Astfel acesta trebuie tratat cu maximă atenție și profesionalism. Lucrarea în sine durează mai mult,incalzirea echipamentelor poate dura si 60 minute. Spuma Poliuretanica începe să crape și să se micșoreze dacă nu sunt respectate toate condițiile procesului de lucru pe timp de iarnă. În continuare vă vom prezenta câteva dintre cerințele pentru aplicare spuma poliuretanica și pe timp de iarnă.

1.     Alegerea materialului de calitate cu Aditiv de Iarnã.

Principala cerință care va stabili succesul lucrării este alegerea materialului potrivit. Spuma poliurtanică, la fel ca orice alt material, se găsește în diferite compoziții și de la diferiți producători. Fiecare dintre ele cu diferiți indici de temperatură. Spuma poliuretanică cu celulă închisă pe bază de gaz oferită de Izoterm-System vine în formula de iarnă aditivată. În acest fel aceasta poate fi aplicată la o temperatură de până la -10˚C.
Pe de altă parte o spumă poliuretanică neaditivată pentru condiții de iarnă va necesita o temperatură de minim 5˚C pe suport pentru a putea fi aplicată.

 Doriți să efectuați o izolație mansardă, izolație planșeu sau izolația pereților, alegerea materialului potrivit pentru aplicarea de spuma poliuretanica poate fi un proces dificil ptr un necunoscator,aici un consultant Izoterm-System va sta la dispozitie.

2.     Aplicarea corectă a materialului

Spunem mereu că un preț foarte mic va rezulta întotdeauna într-o calitate scăzută a lucrării. Acest lucru se datorează în principiu nefolosirii unui material corespunzător, de o proveniență îndoielnică. Motivele pentru care puteți obține o lucrarea neadecvată pe timp de iarnă pot fi:

  • folosirea unei spume de calitate slabã fara certificare Europeana si de Calitate – După cum am mentionat, deși atunci când temperaturile sunt crescute unii aplicatori pot “scăpa” cu un material îndoielnic; pe timpul iernii aplicarea este mult mai complicată, și doar materialele de top pot îndeplini condițiile unei izolații optime.

  •  Acestea sunt pregătite înainte de începerea lucrării. Din grabă, lipsă de experiență sau dorința de a reduce consumul de material acești parametrii de pregătire a spumei pot fi încălcați, și astfel să nu primiți o izolație adecvată.In general aplicarea pe lemn nu pune o problema,fiind un material “CALD”dar ptr restul de materiale sau “Suport”cum spunem noi,poate fi mai dificil.

  • contractarea unui aplicator fără experiență – domeniul construcțiilor este o branșă destul de mare. Pentru a fi siguri că primiți calitatea dorită, asigurați-vă că firma cu care colaborați are experiență pe piață, și este de încredere. Nu lucrati fara garantie sau documente la materialele folosite.

In poza avem un material de slaba calitate fortat la expandare si mixat putin.

3.    Pregătirea corespunzătoare a încăperii

Atunci când temperaturile din încăpere sunt prea scăzute, pentru ca spuma sa expandeze corespunzător este indicat să se încălzească și încăperea. Atunci când lucrarea se efectuează într-o casă locuită spre exemplu, mansarda este deja încălzită datorită căldurii din casă .

Leave a Reply